Check out our Latest Reviews

So i get a lot of questions from all around the world regarding coaching. We coach numerous people in numerous endurance sports. Below is one of our latest reviews from a Swedish client.

Triathlon coaching review

“Jag vill till Kona, sade jag till Graeme första gången vi träffades. Vi såg över mina tider från Ironman 2015 och konstaterade att fokus skulle vara att bli bättre cyklist. Jag har i vuxen ålder alltid lagt upp min träning själv med löpning, skidåkning, simning och styrka. Jag var skeptiskt till att klara av att följa ett schemagjort program och ändra på mitt eget upplägg. Men ville se vad en coach kunde göra för mina tider på Iroman Kalmar. Ganska snabbt anpassade jag min vardag och började följa Graemes upplägg som dock anpassades efter mina önskemål runt jobb och resor och tex långa trainerpass inomhus, som inte alls passar mig.

Lite senare på våren satte jag upp målet för året och det var att komma på pallplats på Vansbro och IM Kalmar. I efterhand kan jag konstatera att alla mina mål för säsongen 2016 lyckades jag med och det var helt klart tack vare den hjälp jag fick av Graeme. Han har lärt mig att träna hårdare – mycket hårdare när jag tränar hårt och att uppskatta vilodagen. Jag upplevde det skönt att bara följa ett program och inte fundera på om jag tränade för mycket, för lite eller fel. Det förenklade min vardag.

Mitt program upplevde jag var helt anpassat till mig och mina behov och även den feedback jag fick. Fick mycket positiv feedback på välutförda pass, vilket jag har behov av och går i gång på. Men fick även feedback på när det fanns mer att ge fast jag inte trodde på det själv. Särskilt positivt upplevde jag att ha honom som coach när jag hade motgångar på vägen, tex när min hälsporre bråkade i början av året (ingen löpning på 3 mån => vi fokuserade bara på cyklingen) och när jag blev sjuk dagarna innan Kalmar.

Jag har med Graeme tränar färre timmar än tidigare år och fått bättre resultat. Jag kan start rekommendera Graeme som coach och tror på hans nya koncept med tre prisnivåer. När man är ny är feedbacken extra viktig och Graeme är mycket kompetent på att både analysera siffror och förstå hur viktig den mentala styrkan är. Jag har varit imponerad av hans förmåga att förstå vad jag behöver som adept – när det gäller att pusha och när det gäller att berömma och stöda.
Förutom coachningen anlitar jag Graeme att hantera min cykel, allt från bike fit, till växeljusteringar och tom val av cykel, som är anpassad för mitt (svaga) intresse för detaljer och mek, samt rädsla för kastvindar och förmåga att bli isärplockad i resväska.”

 

You can find many more reviews here on our website and also our facebook page