Ride of Hope review

I recently had the ride of hope turn up to Sportson, and with one rider having a completely destroyed rear mech.. Which i managed to piece together and make work for the rest of their trip.  Below is a great review and write up from the group. Many thanks!!

http://www.cyclingplus.se/cykeltjej/tour-de-france-mekaniker-och-fyra-mil-uppforsbacke/

Etapp 3 på Ride of Hope Umeå – Stockholm och idag skulle de beryktade backarna upp till Hassela klaras av. Regnet som brukar vara tradition på den här etappen uteblev och istället sken solen och det var riktigt varmt. Vi i sjukvårdsbilen fick börja serva cyklisterna med påfyllning av vattenflaskorna redan efter ett par mils cykling.

ride-of-hope

När vi passerade Sundsvall svängde jag och Jörgen in på Sportson för att köpa en växelvajer. Sportson är en av Ride of Hopes sponsorer och vi snackade en stund med de som jobbade i butiken och sa att vi hade behövt ha med en mekaniker på resan då vi i sjukvårdsbilen får ta hand om fler trasiga cyklar än cyklister. Innan vi gick så sa vi lite skämtsamt att vi kommer tillbaka om det går åt skogen. Det skulle vi aldrig ha sagt för det visade sig vara precis det som hände när Nicholas bakväxel ramlade i 20 små bitar. Ett par timmar senare var vi alltså tillbaka på Sportson i Sundsvall där vi hade turen att träffa på en riktig Tour de France mekaniker och före detta proffscyklist som på något magiskt sätt lyckades pussla ihop en massa olika reservdelar till en fungerande bakväxel så att Nicholas kunde fortsätta cykla. Dagens guldstjärna till Sportson Sundsvall!

Med lite bananlangning och glada tillrop så klarade cyklisterna av dagens etapp på ett strålande sätt. En liten omplåstring fick vi hjälpa till med och några cyklister har haft oturen att bli förkylda men i övrigt fortsätter färden söderut smärtfritt. Okej, smärtfritt kanske jag inte ska säga för jag vet att det börjar kännas ordentligt i låren på många, men det är ju som det ska vara efter tre dagars cykling!

Efter över 30 körda mil för sjukvårdsbilen idag så var jag ganska sugen på att röra lite på mig jag också,  så kvällen fick avrundas med en skön löprunda i det fina vädret.

Det gäller att ta tillvara på solen för imorgon är det tydligen regnväder på ingång. Oavsett regn eller ej så ska vi imorgon ta oss hela 20 mil till Gävle, det kan nog bli en tuff sträcka för cyklisterna men jag tror dom kommer klara av även den utmaningen alldeles utmärkt. Heja heja!

sportson-verkstad